Droge voeten behouden

de werekd mooier maken

Vraag ons bedrijfsmagazine PERSPECTIEF #2 aan

BEKIJK 
Terug naar Waterbeheersing

Als specialist in dijkwerken helpen wij graag bij het behouden van droge voeten door het versterken en verbeteren van dijken. Samen met onze opdrachtgevers gaan we altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om de dijken in Nederland te versterken.

Grofzandbarrière

Als een van de eerste aannemers in Nederland bezitten wij het certificaat voor de grofzandbarrière. Dit is een innovatieve techniek die piping tegengaat. Deze techniek hebben we samen met Martens en van Oord en Waterschap Rivierenland ontwikkeld.

Bij de grofzandbarrière wordt op de overgang van de kleilaag en de zandondergrond een sleuf met grof zand aangebracht. Deze vervangt het oorspronkelijke, fijnere zand. Het grove zand werkt als een filter dat het water doorlaat en de zandkorrels op hun plaats houdt. 

Deze techniek hebben we getest doormiddel van maakbaarheidsproeven. Vervolgens is de grofzandbarrière daadwerkelijk ingezet bij een dijkversterkingsproject, een wereldprimeur! In Gameren was als eerste in heel Nederland de grofzandbarrière toegepast als maatregel om piping te voorkomen.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

Het doel van het HWBP is dat in 2050 alle primaire keringen zijn versterkt, zodat deze voldoen aan de wettelijke normen zoals die zijn vastgelegd in de Waterwet en daarmee de waterveiligheid van Nederland wordt gewaarborgd. Van der Ven heeft al verschillende projecten binnen het hoogwaterbeschermingsprogramma uitgevoerd.

 

Stefan Blok Contactpersoon Waterbeheersing 0418671510 Volgen
Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.