Oppervlaktewater

de werekd mooier maken

Vraag ons bedrijfsmagazine PERSPECTIEF #2 aan

BEKIJK 
Terug naar Waterbeheersing

We zetten ons graag in voor zuiver, gezond en voldoende oppervlakte water in ons land. Wij hebben jarenlange ervaring binnen het werken aan oppervlaktewater.

 We hebben verschillende projecten uitgevoerd aan en bij rivieren, kanalen, recreatie- en infiltratieplassen en vaarwegen. Daarnaast hebben we innovatieve oplossingen toegepast om overtollig oppervlaktewater uit de stad te lozen. In al onze projecten op en aan oppervlaktewater houden we rekening met de natuur en het milieu, zodat we deze niet verstoren en de waterkwaliteit behouden of verbeteren.

Onderhoud vaarwegen

Wij hebben ruime ervaring in het onderhouden van vaarwegen. Dit omvat het functioneel in stand houden en onderhouden van groenvoorzieningen en civiele constructies, zoals oevers en nautische voorzieningen. Onze ervaring is onder meer opgedaan door jarenlang onderhoud te verrichten aan de Zuid-Hollandse vaarwegen.  Met de inzet van het eigen varend materieel van Van der Ven hebben we de meest uiteenlopende vraagstukken op kunnen lossen en de gewenste verbeteringen doorgevoerd. 

Overtollig oppervlaktewater uit de stad

Wij hebben verschillende innovatieve oplossingen toegepast om overtollig oppervlaktewater uit de stad te lozen. Een daarvan is Tilburgs Deltaplan, De Blauwe Ader. Steden als Amsterdam en Den Bosch zijn rijk voorzien van grachten en singels, Tilburg heeft maar relatief weinig mogelijkheden om grote hoeveelheden regenwater af te kunnen voeren en te bergen. Om dit probleem aan te pakken is 'De Blauwe Ader' bedacht, een omvangrijk stelsel van ondergrondse leidingen bedoeld om overtollig regenwater snel af voeren, zodat wateroverlast in de stad wordt voorkomen. Je kunt het zien als een gracht onder de stad. Met de aanleg van De Blauwe Ader zijn ondergelopen straten na een hevige regenbui verleden tijd.

Stefan Blok Contactpersoon Waterbeheersing 0418671510 Volgen
Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.