Schoon en voldoende drinkwater voor heel Nederland

de werekd mooier maken

Bekijk ons nieuwe bedrijfsmagazine PERSPECTIEF 

BEKIJK 

Terug naar Waterbeheersing

Wij zetten ons graag in voor een betrouwbare levering van drinkwater. Met meer dan 50 jaar ervaring binnen het drinkwaterproces hebben we spraakmakende innovaties en veel verschillende projecten gerealiseerd!

Drinkwaterwinning

Door  klimaatverandering en de wisselende waterkwaliteit wordt het steeds belangrijker dat de waterwinning klaar is voor de toekomst. Met het nieuwe innamepompstation aan de Bergsche Maas kan drinkwaterbedrijf Evides betrouwbaar drinkwater voor het overgrote deel van Zuidwest Nederland blijven garanderen. Met een maximale capaciteit van 24 mᶾ per seconde is dit het grootste ruw water innamepompstation in Europa. Van der Ven bouwde dit pompstation in opdracht van Evides.  

Procesverbetering

Samen met onze opdrachtgevers gaan we altijd op zoek naar hoe het nog beter kan binnen het drinkwaterproces. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe spoelwaterverwerking voor Dunea. Samen met Dunea hebben we het proces van de spoelwaterbehandeling grondig verbeterd. Dankzij deze nieuwe installatie, kan spoelwater uit het nazuiveringsproces drinkwater worden.

Grootschalig onderhoud

Van der Ven heeft ook ruime ervaring met onderhoud aan drinkwaterproductiegebouwen. Zo hebben we van 2014 tot en met 2020 in opdracht voor Dunea de vijf gebouwen waar de langzame zandfilters zich in bevinden volledig gerenoveerd. Daarnaast voeren we regelmatig onderhoud werkzaamheden uit aan watertransportleidingen. Een voorbeeld hiervan is de transportleiding Berkheide die Van der Ven in samenwerking met Kumpen en Dunea hebben gerenoveerd doormiddel van relining.

Stefan Blok Contactpersoon Waterbeheersing 0418671510 Volgen