Versterking van de groene, recreatieve en cultuurhistorische waarden

Een uitdagend project op een unieke locatie!

de werekd mooier maken
Alle Projecten
Vestingplein, Muiden

In navolging op een intensieve bouwteamfase heeft Van der Ven in opdracht van Gemeente Gooise Meren reconstructie oostelijke vestingwallen in Muiden gerealiseerd. 

Versterking van de groene, recreatieve en cultuurhistorische waarden

De Vesting Muiden is UNESCO werelderfgoed. Het doel was de versterking van de groene, recreatieve en cultuurhistorische waarden van Muiden. De vesting moest meer zichtbaar, herkenbaar en beleefbaar worden. Om deze doelstelling te behalen zijn de vestingwallen opgehoogd en gestabiliseerd, damwanden aangebracht langs de oevers van de vestinggracht, contouren van schietbanen in de vestingwallen teruggebracht en zijn de nieuwe vestingwallen voorzien van wandelpaden en groenvoorzieningen. 

De vestingwallen zijn teruggebracht naar het historische karakter uit de tijd van de Stelling van Amsterdam, met strakke en steilere contouren.  Met een ontzettend gaaf resultaat!

Stefan Blok, Projectleider

Een logistieke uitdaging

De grootste uitdaging in het werk was de logistiek ten behoeve van het grondwerk. De vesting Muiden kenmerkt zich door weinig ruimte en nauwe straten. Dit waren geen ideale omstandigheden om grote hoeveelheden grond doorheen te transporteren. Daarom zijn er twee overslaglocaties ingericht waarop de grond naar kleinere transportmiddelen is overgeslagen. Op deze manier is zwaar transport in de vesting zoveel mogelijk voorkomen.

Werken in de achtertuin

Het project was ook qua omgeving erg uitdagend. De werkzaamheden zijn praktisch in de achtertuinen van de omwonenden uitgevoerd. In de bouwteamfase is daarom uitgebreid onderzoek gedaan naar de omgeving. Hieruit is een BLVC plan opgesteld, met beheersmaatregelen, dat in de uitvoeringsfase een belangrijke rol speelde. Zo werd in dit project de BouwApp ingezet en was er voor de bewoners een inloopspreekuur in het Muizenfort.

De reconstructie van de Oostelijke Vestingwallen in Muiden is klaar! Met een prachtig resultaat! We kijken met trots terug op dit unieke project. 

+ 28 FOTO'S + 28 FOTO'S + 28 FOTO'S + 28 FOTO'S + 28 FOTO'S + 28 FOTO'S + 28 FOTO'S + 28 FOTO'S + 28 FOTO'S + 28 FOTO'S + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S Van der Ven realiseert de reconstructie Oostelijke Vestingwallen in Muiden voor Gemeente Gooise Meren + 28 FOTO'S
Hoe innovatief en toekomstgericht onze projectoplossingen ook zijn, het zijn onze vakmensen die ons werk maken!
Huibert van der Ven, directeur
VERHAAL

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Voer een bedrijf in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.