Alle Berichten

In opdracht van Gemeente Gooise Meren realiseert Van der Ven de reconstructie van de oostelijke vestingwallen in Muiden. De werkzaamheden zijn eind oktober 2020 gestart en inmiddels in volle gang.  

Het doel is de versterking van de groene, recreatieve en cultuurhistorische waarden van Muiden. Om deze doelstelling te behalen worden de vestingwallen opgehoogd en gestabiliseerd, damwanden aangebracht langs de oevers van de vestinggracht, contouren van schietbanen in de vestingwallen teruggebracht en worden de nieuwe vestingwallen voorzien van wandelpaden en groenvoorzieningen. Daarnaast wordt er onderhoud aan gebouwen uitgevoerd welke in de vestingwallen zijn gesitueerd.

De Vesting Muiden is UNESCO werelderfgoed en deel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een unieke locatie om te werken dus. Het herstel is ook bijzonder vanwege het grondwerk. De steile hellingen, vele hoekjes en kaarsrechte lijnen, maken het grondwerk tot een grote uitdaging voor onze machinist. Daarnaast wordt in de ophogingen grondwapening toegepast wat de uitdaging nog groter maakt. Gelukkig houden we bij Van der Ven van uitdagingen en pakken deze met beide handen aan, of met de graafbak.

Inmiddels zijn de bomen gekapt en het gras van de wal is gefreesd. Verder zijn de stalen damwanden langs de oevers van de vestinggracht aangebracht. De stalen damwanden worden voorzien van een houten voorhangschort om een mooiere en authentieke uitstraling te geven aan de oever. Op de damwanden wordt een deksloof aangebracht. Op de zuidelijke bastions is de deksloof reeds aangebracht, daar starten we met het aanbrengen van de grondaanvulling. De werkzaamheden zijn mooi in beeld gebracht, bekijk de beelden hier.


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.