Groen, veilig en klaar voor de toekomst!

de werekd mooier maken
Alle Projecten
Leiden

In april hebben Gemeente Leiden en Van der Ven de bouwteamovereenkomst getekend voor het project Herinrichting en vervangen riolering Gasthuiswijk en Haagweg-Zuid. 

Nadat het contract is getekend is het bouwteamtraject van start gegaan. Van der Ven vormt samen met gemeente Leiden, wUrck landschapsarchitect, Beaumont Communicatie en Tauw Advies- en Ingenieursbureau het bouwteam dat de herinrichting gaat voorbereiden en uitvoeren. Met deze 5 partners beschikt het bouwteam over de specifieke kennis en kunde die nodig is om dit project tot een succes te maken.

De komende periode gaan we gezamenlijk aan de slag met het ontwerp, bewonersparticipatie en klimaatadaptatie. Met als doel dat het ontwerp optimaal aansluit bij de projectdoelstellingen van de gemeente en de wensen vanuit de omgeving. Door is 3d te ontwerpen wordt alle raakvlakken optimaal inzichtelijk gemaakt, en is meteen mooi beeldmateriaal beschikbaar voor het participatieproces. Het bouwteamtraject loopt tot eind 2020.

Het project

De riolering in de Gasthuiswijk en Haagweg-Zuid in Leiden is ongeveer 60 jaar oud en moet vanwege de slechte kwaliteit vervangen worden. Het huidige gemengde rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden stelsel, zodat het regenwater direct wordt afgevoerd naar oppervlaktewater. De rioolvervanging is een goede aanleiding om ook meteen de wegen(structuur), trottoirs en het groen her in te richten en voor te bereiden op heftige regenbuien, droogte en hittestress.

Het project is een pilot voor de gemeente Leiden. De gemeente heeft, conform het beleidsakkoord 2018-2022, een enorme ambitie om de wijken klimaatadaptief in te richten en biodivers te vergroenen. De combinatie met de verstedelijkingsopgave in dit gebied en het voorbereiden van de ondergrond op de energietransitie maken dit project tot een uniek project.

 

Visual: wUrck architectuur stedenbouw landschap BV

Hoe innovatief en toekomstgericht onze projectoplossingen ook zijn, het zijn onze vakmensen die ons werk maken!
Huibert van der Ven, directeur
VERHAAL
Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.