Alle Berichten

In opdracht van Gemeente Leiden heeft Van der Ven de herinrichting van de Gasthuiswijk gerealiseerd. De werkzaamheden zijn opgeleverd en de Gasthuiswijk is weer groen, veilig en klaar voor de toekomst.

Transformatie van de Gasthuiswijk in Leiden

De riolering in de Gasthuiswijk in Leiden was ongeveer 60 jaar oud en is vanwege de slechte kwaliteit vervangen. Het huidige gemengde rioolstelsel is vervangen door een gescheiden stelsel, zodat het regenwater direct wordt afgevoerd naar oppervlaktewater. Ook hebben we watergangen gegraven door de wijk. Tegelijkertijd hebben we de straten, pleintjes en hofjes zo ingericht dat ze bestand zijn tegen extreem weer, zoals droogte en stortbuiten. Ook is er meer groen in de wijk en is de verkeerssituatie veiliger gemaakt. Dit is gedaan door meer ruimte voor fiets- en voetgangers te maken, 30-km zones voor auto’s en parkeervakken aan te brengen.

Dit project is een pilot geweest voor de Gemeente Leiden. Wij zijn blij om te kunnen bijdragen aan de ambitie die de Gemeente Leiden heeft om de wijken klimaatadaptief in te richten en te vergroenen om de biodiversiteit te vergroten. Dit is een eerste en belangrijke stap in het verwezenlijken van de ambitie van de Gemeente Leiden.


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.