de wereld mooier maken
Alle Berichten

In opdracht van Gemeente Leiden realiseert Van der Ven de herinrichting van de Gasthuiswijk en Haagweg Zuid. Het ontwerp is in een Bouwteam tot stand gekomen. Naast de gemeente Leiden en van der Ven maakten wUrck, Tauw en Beaumont ook deel uit van het Bouwteam. Het ontwerp is in samenspraak met de bewoners uitgewerkt. De uitvoeringswerkzaamheden van de Gasthuiswijk zijn nu officieel van start gegaan!

Wat gaan we doen?

Het riool in de Gasthuiswijk en Haagweg-Zuid is verouderd en wordt vervangen. De straten, pleintjes en hofjes worden tegelijkertijd zo ingericht dat ze bestand zijn tegen extreem weer, zoals droogte en stortbuien. Daarnaast komt er meer groen in de wijk. De nieuwe inrichting wordt ook verkeersveilig. Met voldoende ruimte voor fiets en voetganger, 30 km-zones voor auto’s en parkeren in vakken.

De Gasthuiswijk

We zijn gestart met de eerste werkzaamheden van fase 1, De Gasthuiswijk.  Het bestaande riool wordt vervangen door een gescheiden stelsel (vuilwater en hemelwater). Daarna wordt de bestrating aangebracht en later volgt het groen. Zo werken we in een treintje de hele wijk door.

Haagweg-Zuid

We zijn nu nog druk aan het ontwerp en engineeren voor fase 2, wijk Haagweg-Zuid. Hier starten we volgend jaar met de uitvoering.