Bouwteam, demontage en herbouw

de werekd mooier maken
Alle Projecten
Waddinxveen

Provincie Zuid-Holland, aannemingsbedrijf Van der Ven en architect VANDELUNE hebben in bouwteam samengewerkt aan de herbouw van Steunpunt Coenecoop, de plek waarvandaan onder meer zoutstrooiers vertrekken. Bij de realisatie stond duurzaamheid en hergebruik van zoveel mogelijk bouwmaterialen van de gedemonteerde voorganger centraal.

De opdracht omvatte de demontage van de oude bebouwing, het in bouwteam maken van een ontwerp en het realiseren van een nieuw duurzaam steunpunt. Het nieuwe steunpunt is voorzien van een kantoorruimte, werkplekken, een kantine, toilet- en doucheruimten, een werkplaats, een zoutopslag en een stallingsplek voor het winterdienstmateriaal. Dit alles in opdracht van Provincie Zuid-Holland.

Circulair hoogstandje

Nog niet zo lang geleden werd het steunpunt ook al vernieuwd en uitgebreid. Daarom hebben veel bouwmaterialen in dit project een tweede en zelfs een derde leven gekregen. Denk aan de houten gevel, pv-panelen, een overheaddeur, kozijnen, binnendeuren, sanitair en zoutinstallaties.Nieuwe gebouwonderdelen zijn circulair ontworpen en gerealiseerd. De volledige bovengrondse constructie van het pand bestaat uit CLT-elementen. Dit betreft de wanden en het dak. Het gehele pand is demontabel en past daarom goed in een circulaire bouwmethode.

Energieneutraal gebouw

Het pand heeft zonnepanelen en een groen dak gekregen. Om opwarming in het kantoorgebouw te voorkomen, is er aan de zuidzijde van het kantoor een groot dakoverstek aangebracht.

Meer capaciteit door efficiënte indeling

In het bouwteam zijn we samen aan de slag gegaan met het optimaliseren van het ontwerp en de indeling. Door slimme ontwerp- en indelingsoplossingen heeft het steunpunt meer capaciteit gekregen. Dit hebben we onder andere bereikt door laad- en losfuncties anders te positioneren en het circuit rondom het hoofdgebouw en de overkapping ruimer en logischer aan te leggen.

Klaar voor de toekomst

De bouw is nu klaar en steunpunt Coenecoop is klaar voor de toekomst. Het steunpunt vervangt hiermee drie verouderde vergelijkbare locaties. Coenecoop wordt daarmee hét steunpunt in regio oost van de provincie Zuid-Holland. Op vrijdag 22 september stonden we stil bij dit duurzame, circulaire en mooie resultaat en hebben we het vernieuwde steunpunt feestelijk geopend met alle betrokkenen.

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.