de wereld mooier maken
Alle Berichten

In opdracht van Gemeente Rotterdam wordt door Van der Ven en Martens en Van Oord het eiland van Brienenoord omgevormd tot een getijdenpark. We zijn begonnen met de sprint naar de eindstreep. Volgende maand hopen we de werkzaamheden af te ronden. Elke dag wordt het eiland weer een stukje mooier, tijd voor een kijkje!

Er wordt volop gebouwd aan de nieuwe bruggen over het Zuiddiepje. Na de opening van de oostelijke brug, De Ben Schopbrug, zijn we gestart met bouw van de westelijke brug. De lengte van deze brug is ongeveer 70 meter. Inmiddels zijn de fundatiepalen geplaatst, de landhoofden deels gestort en de balken zijn gelegd. Momenteel zijn we bezig met de bekisting, wapening en de mantelbuizen.

Het oostelijke deel van het eiland is nagenoeg gereed en we werken momenteel aan het westelijke deel. We hebben hier een uitkijkpunt, een loopvlonder en een drijvende vlonder aangelegd. De drijvende vlonder was per schip aangekomen en vervolgens gemonteerd. Dit was nog een hele klus, de vlonder bestaat namelijk uit vier elementen met ieder een lengte van 15 meter en elk element weegt wel 16 ton! Deze werkzaamheden zijn in beeld gebracht, bekijk de beelden hieronder.


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Voer een bedrijf in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.