Alle Berichten

Duizenden auto’s rijden er dagelijks overheen, maar toch zo onbekend. Onder de van Brienenoordbrug in Rotterdam ligt het Eiland van Brienenoord. Een groene oase van rust midden in het stedelijke gebied van Rotterdam.

Het Eiland van Brienenoord wordt omgevormd tot getijdenpark waar eb en vloed meer invloed krijgen. Met deze ingreep nemen de natuurlijke dynamiek en de natuurlijke kwaliteiten van het gebied toe. Bovendien draagt het project bij aan de verbetering van de waterkwaliteit van de Nieuwe Maas en zal er extra ruimte worden geboden aan de enorme, natuurlijke rijkdom die de Maas- en Rijndelta kent.

Gemeente Rotterdam heeft deze opdracht gegund aan de aannemerscombinatie Van der Ven en Martens en Van Oord. We gaan de zuidzijde van het eiland deels afgraven, zodat er natuurvriendelijke oevers ontstaan. Hierdoor krijgen bijzondere planten, vissen en vogels meer ruimte om zich te vestigen. Aan de oostzijde van het eiland komt een getijdenpark, waarbij de lagere delen bij eb zullen droogvallen en bij vloed onder water komen te staan. Het eiland krijgt een nieuwe inrichting met nieuwe wegen, wandelpaden, een loopvlonder en twee nieuwe toegangsbruggen naar het eiland. Nabij de Kreeksehaven gaan we het landhoofd voor de nieuwe brug maken en komt de toegangsweg naar de nieuwe brug te lopen. De werkzaamheden worden tussen februari 2020 en zomer 2021 uitgevoerd.

Visualisaties: Gemeente Rotterdam

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.