Bouw 2 spoelwaterterugwinunits voor hergebruik spoelwater

de werekd mooier maken
Alle Projecten
Tilburg & Loosbroek

In opdracht van Brabant Water gaat G. Van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf spoelwaterterugwinunits (STU’s) realiseren op de productielocaties in Tilburg en Loosbroek. Een mooie uitdagende opdracht.

Wat is een spoelwaterterugwinunit?

In het zuiveringsproces van grondwater komt vuil spoelwater vrij. Met de inzet van de STU's wordt dit spoelwater vastgehouden en gezuiverd. Vervolgens kan dit water weer worden gebruikt voor het hoogste doel: de productie van drinkwater. Met de bouw van de STU’s legt Brabant Water in het kader van Deltaplan Waterbesparing haar eigen waterverbruik verder aan banden en wordt kostbaar grondwater meer efficiënt ingezet voor drinkwaterbereiding. Echt duurzaam dus!

Het project

Op de waterproductielocaties van Brabant Water in Tilburg en Loosbroek gaan we STU's realiseren. Dit behelst het op de twee verschillende locaties gelijktijdig bouwen van een spoelwaterverwerkingsgebouw met dubbele kelder en met bovenbouw en WTB/E-installaties en dak vol zonnepanelen en een complete sliblijn. Ook gaan we het het omliggende terrein inrichten.

De planning

De werkzaamheden op de locatie in Tilburg zijn al in volle gang. Het terrein is ingericht en we zijn gestart met het graven van de kuip. Medio juni starten we ook in Loosbroek. In de maand mei van 2023 moeten de installaties kunnen draaien en in augustus 2023 is het project volledig opgeleverd.

Projectsheet

CO2 reductie doelen en resultaten bekijken?

Download het projectportfolio

Download
Het is een uitdagend project omdat we in een korte doorlooptijd 2 spoelwaterterugwinunits bouwen, zonder de bestaande drinkwaterprocessen te verstoren.
Ties Von Den Hoff - Werkvoorbereider
VERHAAL
Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.