#VEILIGWERK(T)

de werekd mooier maken

Vraag ons bedrijfsmagazine PERSPECTIEF #2 aan

BEKIJK 

Bij Van der Ven werken we veilig of we werken niet. Dit is het uitgangspunt bij alle werkzaamheden. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan veiligheid binnen onze organisatie. We werken al jaren conform de richtlijnen vanuit het VCA** certificaat. Maar we besloten nog een stapje verder te gaan, daarom is ons veiligheidsprogramma #VEILIGWERK(T) gelanceerd. 

#VEILIGWERK(T)

Met onze veiligheidscampagne wordt er aandacht geschonken aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van onze mensen en samenwerkingspartners. Met veiligheidskwartaalthema's, trendanalyses en trainingen werken we aan meer bewustwording bij onze mensen. 

Met het creëren van hoger veiligheidsbewustzijn willen we onze veiligheidsdoelstellingen halen. Deze doelstellingen hebben allemaal 1 gezamenlijk doel, namelijk: ‘iedereen een veilige werkplek bieden zodat iedereen weer veilig thuis komt’.

 

Iedere dag, onze mensen veilig en gezond weer thuis. Dat is ons doel!

Huibert van der Ven - Directeur 

 

Onze veiligheidswaarden

Rapporteren: Mensen rapporteren problemen, fouten en ‘near misses'. 

Rechtvaardig: Er heerst een sfeer van vertrouwen, waarin mensen worden aangemoedigd voor het verstrekken van veiligheid gerelateerde informatie en waarin het voor iedereen duidelijk is wat aanvaardbaar en wat onaanvaardbaar gedrag is.  

Flexibel: Mensen kunnen zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en eisen, met behoud van hun focus op veiligheid.

Lerend: Mensen willen veiligheid individueel en samen versterken en zijn bereid op hun eigen gedrag en dat van anderen te reflecteren. Een lerende cultuur is een combinatie van je goed laten informeren, reflecteren en de overtuiging houden dat het altijd beter kan en moet.

DSC 0091  DSC 0172

Uitreiking certificaat veiligheidsladder op 22 juni 2021

 Veiligheidsladder trede 3

Sinds de zomer van 2021 is Van der Ven gecertificeerd op trede 3 van de Veiligheidsladder. Met deze certificering laten we zien dat er veiligheidsbewustzijn heerst binnen de organisatie waar alle collega’s aan bijdragen. Met extra complimenten van de auditoren voor het enthousiasme, betrokkenheid en bewustzijn dat ze tijdens de audits hebben opgemerkt, hebben we ons in 2022 nog steviger gevestigd op trede 3 en zijn we reeds op weg om naar trede 4 te groeien.

De Veiligheidsladder is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De ladder is bedoeld om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.

Op naar trede 4!

Onze ambitie is om samen met onze samenwerkingspartners het veiligheidsbewustzijn de komende jaren verder te vergroten en dat binnen enkele jaren te bezegelen met een certificering op trede 4.

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.