Herinrichting Achter de Pijp

< class="subtitle">Heerlijk wonen, spelen, werken en verblijven
de werekd mooier maken
Alle Projecten
Leerdam

Stukje bij beetje maken we van Achter de Pijp een buurt waar het heerlijk wonen, spelen, werken en verblijven is.

In opdrachte van Gemeente Leerdam en woningcorporatie KleurrijkWonen renoveert Van der Ven de woonwijk Achter de Pijp in Leerdam.

Het langdurige project, waarvoor de gemeenteraad van Leerdam in 2016 een bedrag van 4.530.000 euro beschikbaar stelde, duurt tot eind 2021. Binnen deze financiële kaders leverde Van der Ven bij de inschrijving zoveel waarde (“Best Value”) dat het aannemingsbedrijf de winnende inschrijving deed. De Leerdammers worden meegenomen in ontwerpprocessen en hebben inspraak op onder andere de inrichting van openbaar groen, speeltuintjes en parkeervoorzieningen. Van der Ven helpt bewoners van de wijk bovendien bij het vinden van werk, bijvoorbeeld in de bouw.

Slopen en rioolwerkzaamheden

De woonwijk in Leerdam is sterk verouderd en hoognodig toe aan verbeteringen. De werkzaamheden startten met een asbestinventarisatie. Op de planning staat onder meer het slopen van 85 woningen, het bouw- en woonrijp maken van het gebied, vernieuwen van bestrating en sanering van vervuilde gronden. Ook is er sprake van wateroverlast in de wijk, wat ertoe leidt dat de riolering wordt vervangen. De hele wijk gaat niet in één keer op de schop maar de werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Bewoners krijgen steeds een informatiebrief over wanneer wat precies gebeurt. Om informatievoorziening ook online een impuls te geven wordt samen met de bewoners gewerkt aan communicatie, bijvoorbeeld via een wijkwebsite.

 

Wij willen onze slogan blijven waarmaken. Daarom krijgt iedere dieselmachine een elektrische broer of zus. Van het handgereedschap tot de grote jongens.
Huibert van der Ven, directeur
VERHAAL
Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.