Na een lange aanloopperiode is Van der Ven de werkzaamheden in de Leerdamse woonwijk Achter de Pijp deze zomer voortvarend gestart. Daarbij zaten wat hobbels in de weg, maar de afslag naar een succesvolle uitvoering is wel genomen.

In de eerste fase is een gebied met 55 woningen gesloopt en gesaneerd. “Daarin troffen we de uitdagingen dat we op veel meer asbest stuitten dan we vooraf mochten verwachten”, vertelt projectmanager Martin den Otter. Hoe dan ook is het startsein gegeven om de Rozenstraat bouwrijp te maken voor nieuwbouw. In de Tiendweg ondertussen is het eerste deel van het riool aangelegd. “De komende jaren bewegen we als een soort treintje door de wijk met riool- en straatwerk.”

Bewonersparticipatie
Ondertussen zijn ook de eerste bewonersparticipatieavonden gehouden in de moskee, die centraal is gelegen in de wijk. “Met elkaar hebben we werkgroepjes gevormd en nagedacht over ontwerpen, bijvoorbeeld voor de groene inrichting van de hofjes”, besluit Den Otter. “Van der Ven kijkt uit naar het vervolg van het project, waarvan de oplevering staat gepland voor het einde van 2021.”