Gezamenlijk openden gedeputeerde Arne Schaddelee (provincie Utrecht), CEO Gerrit Spijksma (Qbuzz, uitvoerder van U-OV), Huibert van der Ven (aannemer G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf) en de wethouders Lot van Hooijdonk (Utrecht) en Ellie Eggengoor (Nieuwegein) deze nieuwe locatie. Vervoerder U-OV heeft daarmee voor het openbaar vervoer in en rondom de stad Utrecht een gloednieuwe uitvalsbasis gekregen met stalling voor 160 bussen, werkplaats en kantoor onder één dak.

Van der Ven was verantwoordelijk voor het complete plaatje vanaf het ontwerp tot de realisatie ervan. Bij de realisatie hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van materialen die zijn hergebruikt of in de toekomst makkelijk opnieuw kunnen worden gebruikt. Zo bestaan de aluminium kozijnen uit gerecycled materiaal en is de staalconstructie niet gestort in het beton. Daarnaast zijn we qua duurzaamheid en circulariteit nog een stap verder gegaan. De constructieve kern en de buitenschil zijn namelijk 100% demontabel uitgevoerd. In theorie zou je straks alle tastbare elementen in het buitenterrein kunnen demonteren, oppakken en elders hergebruiken.

Ik vind het resultaat echt helemaal geweldig! Het is helemaal geworden zoals we hem bedoeld hadden. Na lang werken, veel energie erin gestopt, is het geweldig dat we dan dit resultaat hebben bereikt.

Huibert van der Ven (Directeur G. van der Ven B.V. aannemingsbedrijf)

De busstalling is klaar voor een duurzame toekomst! Het eindresultaat is mooi in beeld gebracht. Lisa neemt je mee over het project, bekijk nu de video.