de wereld mooier maken
Alle Berichten

Inmiddels is de bouw van busstalling Westraven voor velen bekend, maar wist u dat aan de overzijde van het Amsterdam Rijnkanaal in Nieuwegein nog een busstalling wordt gerealiseerd? De twee stallingen tezamen zorgen voor voldoende stallingsruimte voor de bussen van U-OV, nu en in de toekomst. De stalling aan de remiseweg is nu klaar voor gebruik.

Een belangrijk aspect van de inrichting van het stallingsterrein Westraven betreft de brandveiligheid. Door verscherpte brandveiligheidseisen voor elektrische voertuigen zijn er aanvullende voorwaarden gesteld aan de inrichting van het terrein en de blusvoorziening. Als gevolg van deze voorwaarden kunnen op het terrein minder bussen gestald worden dan gepland. Daarom is de stalling aan de remiseweg aangelegd. De busstalling Westraven heeft plek voor ruim 160 bussen en bij de stalling aan de Remiseweg kunnen nog eens 64 bussen worden gestald.  

Door U-OV zijn 55 nieuwe elektrische bussen aangeschaft en worden in het eerste kwartaal van 2021 ingezet voor de stads- en streekdienst. 35 van deze bussen zullen op de Remiseweg worden gestald en geladen. Het onderhoud gaat plaats vinden op Westraven. De werkzaamheden bestonden uit het realiseren van een stallingsterrein, een kantoor met fietsenstalling en parkeerplaatsen en 36 stuks boven laadstations. De werkzaamheden en het resultaat zijn mooi in beeld gebracht. Bekijk de beelden nu.

Wilt u meer weten over dit project? Lees meer.


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Voer een bedrijf in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.