Verhaal Roel Timmermans

de werekd mooier maken

Ontmoet ons op Aqua Nederland

19, 20 en 21 maart 2024, Evenementenhal Gorinchem

Aanmelden

Alle Van der Ven Verhalen

Roel Timmermans (29 jaar) is calculator bij Van der Ven. Roel is onderdeel van het aanbestedingenteam en is binnen dat team verantwoordelijk voor de prijsvorming bij aanbestedingen. Het aanbestedingenteam houdt zich bezig met nieuwe projecten op de markt. Ze maken voor deze nieuwe projecten een prijsaanbieding en een plan van aanpak. De beste inschrijver wint de opdracht. Elke keer weer dus een echte uitdaging! Roel vertelt in dit verhaal meer over zijn werkzaamheden en het werken bij Van der Ven.

Echt op mijn plek

Ik werk al bijna 6 jaar bij Van der Ven, na mijn afstudeerstage ben ik blijven plakken en nooit meer weggegaan. Ik zit hier echt op mijn plek! In mijn functie komen veel nieuwe uitdagingen op mijn pad waar ik mijn energie goed in kwijt kan. Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheden en mag aan gave projecten werken.

Familiebedrijf

Toen ik bij Van der Ven begon waren we een kleiner bedrijf, ook was de diversiteit aan werkgebieden minder groot. Ik was toen voornamelijk bezig met projecten zoals wijkreconstructies, gemalen, steigers en leidingwerk. Nu bijna 6 jaar later bouwen we drinkwater pompstations, busremises, waterzuiveringen en nog veel meer. Hier zit echt een groei in. Dit zie je ook terugkomen in de organisatie van de projectteams. Het wordt steeds professioneler. Ondanks dat het bedrijf groeit blijft het wel echt het familiebedrijf. Iedereen kent elkaar, we hebben korte lijnen en er heerst een gemoedelijke sfeer. Ook is er altijd ruimte voor een praatje, een potje tafelvoetbal of een biertje op de vrijdagmiddag. 

Uitdagende projecten

Bij het vak calculator denken veel mensen vaak aan hoeveelheden uittrekken en daar een prijs aan hangen. Dit is in deze tijd, in ieder geval bij Van der Ven niet meer zo. De projecten en contractvormen worden steeds complexer. Wij als aannemer moeten steeds vaker meedenken over zaken zoals het ontwerp en duurzaamheid. Daarbij is het aan mij de uitdaging om elke euro zo effectief mogelijk in te zetten. Daarvan maak ik van A tot Z een begroting. Daarbij hoort ook het maken van planningen en faseringen en het bedenken en uitwerken van ontwerpoplossingen.

Door de verschillende contractvormen en werkgebieden blijven mijn werkzaamheden uitdagend!

Van der Ven kent vier verschillende werkgebieden: Gebiedsinrichting, Mobiliteit, Waterbeheersing en Historisch Erfgoed. De ene keer ben ik bezig met de prijsvorming voor een restauratie van een fort en de andere keer weer met een waterzuivering. Die diversiteit is enorm leuk!

Een gedreven team

Het aanbestedingenteam bestaat uit gedreven en enthousiaste mensen. We werken nauw samen en blijven elkaar motiveren om samen tot het beste resultaat te komen. Wist je dat we nog mensen zoeken voor ons aanbestedingenteam? We staan te springen om jouw te leren kennen! Neem eens een kijkje bij onze vacatures: https://www.vanderven.nl/werken-bij 

Kortom: gave projecten, korte lijnen, een gedreven team en af en toe een potje tafelvoetbal. Zo ziet werken bij Van der Ven er uit.

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.