Aanleg Blauwe Ader

Een gesloten frontboring met uitdagende lengte van maar liefst 1,2 kilometer

de werekd mooier maken
Alle Projecten
Enschotsestraat, Tilburg

Gemeente Tilburg heeft het project ‘Rioolboring Enschotsestraat’ gegund aan combinatie Van der Ven – K-Boringen. Met deze nieuwe opdracht zetten wij onze eerdere werkzaamheden in Tilburg én de succesvolle samenwerking met K-Boringen voort. Ditmaal speciaal voor de reliningswerkzaamheden in dit project is het team aangevuld met partner Kumpen Renovatietechniek.

Tilburgs Deltaplan

Het project maakt deel uit van het Tilburgs Deltaplan, De Blauwe Ader. Steden als Amsterdam en Den Bosch zijn rijk voorzien van grachten en singels, Tilburg heeft maar relatief weinig mogelijkheden om grote hoeveelheden regenwater af te kunnen voeren en te bergen. Om dit probleem aan te pakken bedacht de gemeente Tilburg 'De Blauwe Ader', een omvangrijk stelsel van ondergrondse leidingen bedoeld om overtollig regenwater snel af voeren, zodat wateroverlast in de stad wordt voorkomen. Je kunt het zien als een gracht onder de stad. Met de aanleg van De Blauwe Ader zijn ondergelopen straten na een hevige regenbui verleden tijd.

Uitdagend en uniek project

Het project bestaat in het kort uit het aanleggen van een riool, De Blauwe Ader, middels een gesloten frontboring en uit het relinen van het bestaand riool. Het project kent een veelvoud aan uitdagingen en bijzonderheden.

  • De boring heeft een uitdagende lengte van maar liefst 1,2 kilometer en een inwendige diameter van 1,6 meter en een uitwendige diameter van 2 meter;
  • Vanuit het omgevingsmanagement kent het project een aantal uitdagende raakvlakken, vanwege de bereikbaarheid van een aantal grote bedrijven;
  • Er wordt binnen het project een gereguleerde overstortfunctie op het Wilhelminakanaal gerealiseerd;
  • Hinder voor de omgeving wordt zoveel mogelijk beperkt door trillingsvrije bouwkuipen te realiseren en adequaat te communiceren via onder andere de BouwApp.

De uitvoerende werkzaamheden zullen tussen januari en december 2021 plaatsvinden.

Hoe innovatief en toekomstgericht onze projectoplossingen ook zijn, het zijn onze vakmensen die ons werk maken!
Huibert van der Ven, directeur
VERHAAL

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Voer een bedrijf in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.