Restauratie oudste brug Delft

de werekd mooier maken
Alle Projecten
Breestraat, Delft

De ‘Weesbrug’ is de oudste brug van Delft. Het is een rijksmonumentale boogbrug uit 1573 met balusterhekken over het water van de Oude Delft nabij de Breestraat in Delft. Het cultuurhistorische belang van de brug zit vooral in de ensemblewaarde van de brug in het stadsbeeld, maar vooral de sluitsteen met het jaartal. Rond 1930 is de bovenzijde van het gewelf vervangen door een gewapend betonnen constructie, daarbij is de brug verlaagd en de tonvorm van het gewelf aangepast.

Restauratie 

Na inspectie en voorbereidingen van  ingenieursbureau Nebest B.V.  worden zowel de front- en vleugelmuren, natuursteenelementen, gewelfconstructie als het leuningwerk worden gerestaureerd. Het waterpeil wordt verlaagd om mogelijke schade beneden het waterpeil vakkundig te kunnen restaureren. 

Omgeving

De uitvoering start in januari en duurt tot medio maart 2017. Deze relatief korte uitvoeringsperiode is noodzakelijk in verband met vrije waterdoorgang voor het watertoerisme in deze prachtige stad. Voor de voetgangers wordt een tijdelijke brug aangelegd, zodat de hoofdader tussen station Delft en de binnenstad ten alle tijden toegankelijk blijft. 

Feestelijke opening 

Donderdag 13 april was het zover; De feestelijke opening van de monumentale Weesbrug te Delft. Een korte uitvoeringsperiode, met de start op 9 januari. Op woensdag 15 maart is wederom de 1e boot onder de Weesbrug doorgevaren. Tijdens de uitvoering bleek de staat van de brug nog slechter was dan voorzien. Dit bracht voor het uitvoeringsteam een extra uitdaging met zich mee. Ook de winter brak nog eens aan en met het inpakken en verwarmen van de brug kon het werk gelukkig doorgaan. Èn.. het werk is toch tijdig opgeleverd! 

Vetrouwen van de opdrachtgever

We zijn blij met het vertrouwen van de opdrachtgever Gemeente Delft èn ingenieursbureau Nebest B.V. Bedankt voor de prettige samenwerking. Uitvoerder Michel en zijn team, complimenteren wij met het prachtige vakwerk wat hier geleverd is. Jongens, chapeau!

Wij willen onze slogan blijven waarmaken. Daarom krijgt iedere dieselmachine een elektrische broer of zus. Van het handgereedschap tot de grote jongens.
Huibert van der Ven, directeur
VERHAAL
Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.