In opdracht van Waterwinningbedrijf Brabantse Biesbosch realiseert Evides Waterbedrijf een nieuw waterinnamepompstation aan de Bergsche Maas met transportleidingen naar De Gijster. Het huidige innamepunt, dat Maaswater inneemt voor zoetwateropslag in spaarbekken De Gijster, dateert uit 1973 en is toe aan vervanging. Het nieuwe innamestation, Nederlands grootste innamestation van rivierwater, is voorbereid op de toekomst en garandeert daarmee de zoetwatervoorraden als bron voor de drinkwatervoorziening van het overgrote deel van Zuidwest Nederland. Door het veranderende klimaat, de conforntatie met langere droge perioden, en de toename van de vraag naar drink- en industriewater, een belangrijk project.

Van der Ven heeft de opdracht om het innamepompstation te bouwen. Met de hoogste EMVI score op het gebied van kwaliteitsbeheersing, organisatie, coördinatie, planning, veiligheid, samenwerking en omgeving wisten wij dit prestigeproject in onze achtertuin binnen te slepen. 

Begin februari zijn de uitvoerende werkzaamheden voor het nieuwe innamepompstation gestart. De bouwkuip van ruim 10 meter diep aan de rivier is gereed. Na de bouwvak zijn we gestart met de opbouw van de betonnen pompen. Pas begin 2020 zijn we zover dat de rest van het gebouw boven de dijk uitkomt en de leidingen aangesloten kunnen worden. De bouw van het innamepompstation zal naar verwachting tot eind 2020 duren.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website Spaarbekkens Brabantse Biesbosch: www.spaarbekkens.nl/innamepompstation. Voor directe vragen of opmerkingen met betrekking tot de uitvoerende werkzaamheden, kunt u mailen naar info@vanderven.nl.

Luchtfotografie: Mediataal.com