Na het uitschrijven van een architectenwedstrijd is een ontwerp naar voren gekomen voor een nieuw entreegebouw voor forteiland GeoFort in Herwijnen. Het museumbezoek stijgt momenteel aanzienlijk en een nieuwe ontvangst is daarmee zeer wenselijk geworden. Van der Ven bouwt het werk vanaf begin december 2017.

Integratie in bestaande bebouwing
Het was een voorwaarde om de nieuwbouw naadloos te integreren met de bestaand bebouwing. Zo ontstaat dezelfde uitstraling voor oud en nieuw. Op uitnodiging heeft Van der Ven het ontwerp aanbesteed. Het was de winnende inschrijving. Het nieuwe entreegebouw sluit aan op de voormalige kazernen en ligt in het centrum van het forteiland. Het is de spil in alle verkeersstromen.

Openstelling tijdens werkzaamheden
Eén van de grootste uitdagingen is het te allen tijde in gebruik houden van het fort tijdens de werkzaamheden. Bouwtechnisch is de dakconstructie met begroeiing dé blikvanger van het gebouw. Van der Ven zorgt voor de hoogste kwaliteit met een gedetailleerde uitvoering. Het zijn juist deze ingrediënten waarmee de aannemer zich graag profileert en onderscheidend is. In het authentieke gebouw komen de kassa’s en is er ruimte voor horeca-activiteiten. Het entreegebouw is de startlocatie van de GeoExperience. De entreehal is daarmee een voorproefje van wat komen gaat, dankzij de verfijnde en 'spannende' vormgeving. Het verleidt de bezoeker de attractie te bezoeken.

Beste kindermuseum ter wereld
Het populaire fort, door Kidsweek uitgeroepen tot beste kindermuseum ter wereld, is tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor publiek. De educatieve attractie in de Nieuwe Hollandse Waterlinie is interactief en prachtig voor kinderen. Op speelse wijze maken bezoekers kennis met alles op het gebied van cartografie en navigatie. Ook is er op GeoFort het 3D Café en zijn er verschillende vergaderzalen. GeoFort zet zich daarmee ook als feest- en evenementenlocatie op de kaart.