Busplatform en P+R Busstation

de werekd mooier maken
Alle Projecten
Amsterdam

In Amsterdam Noord realiseerde Van der Ven, ter voorbereiding op de Noord-Zuidlijn, voor de gemeente Amsterdam 2 busplatformen en 2 parkeerterreinen met een totale capaciteit van ruim 450 auto's.

Een architectonisch hoogstaand ontwerp van Benthem Crouwel Architects met succes vertalen naar een robuuste constructie van esthetisch hoge kwaliteit. Dat is de voornaamste reden waarom Van der Ven de gunning kreeg van de Gemeente Amsterdam om het prestigieuze Transferium in Amsterdam Noord te mogen bouwen.


Het werk omvat in hoofdlijnen het realiseren van 2 busplatformen, 2 bus-perronoverkappingen, het realiseren van een grondkeren-de constructie en het inrichten van 2 parkeerterreinen met een totale capaciteit van ruim 450 auto's. De bus-perronoverkappingen zijn de grote blikvangers in het fraaie ontwerp. De bekleding en afwerking van het busstation bestaat uit vijf verschillende materiaaltypen: stalen kolommen, een volglazen luifelbeglazing, aluminium beplating, dakbedekking met vegetatieafwerking en stalen roosters. Een geïntegreerd geheel dat de beeldkwaliteit volledig ten goede komt.

"Toen wij dit project gunde, toen dachten we: We hopen dat een aannemer, die toch in onze ogen relatief klein is, dit aankan. Voor ons een groot project, een belangrijk project, onderdeel van de Noord-Zuidlijn. En jullie hebben alles waar gemaakt! Het is een mooi project geworden, het is allemaal goed gelopen en we zijn allemaal enorm trots op het resultaat èn de wijze waarop dat jullie dat neer hebben gezet." Aldus Ronald Siebrand Gemeente Amsterdam Dienst Metro en Tram. 

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.