Alle Berichten

Het is een grote klus: de versterking van de Rijnkade in Arnhem. Van der Ven heeft de eerste werkzaamheden succesvol uitgevoerd samen met consortiumpartners Ballast Nedam en Hakkers. In het eerste weekend hebben we dag en nacht doorgewerkt, drie dagen op rij.

Binnen dit project versterken we de dijk en kademuur in opdracht van Waterschap Rijn en IJssel en gemeente Arnhem, zodat de Rijnkade voldoet aan de toekomstige klimaat- en hoogwaterscenario’s en er meer ruimte komt voor ontmoetingsplekken, horeca en wandelaars. Dit doen we met zoveel mogelijk elektrisch bouwmaterieel. Zo bouwen we schoner én stiller.

57 uur op de klok

De eerste werkzaamheden hebben we in twee weekenden gebundeld, zodat het verkeer zo min mogelijk last van ons heeft. We kijken terug op een succesvol eerste weekend met grootschalige werkzaamheden. Van vrijdag 21.00 uur tot maandag 06.00 uur hebben we de nieuwe damwand en verankering bij het Roermondsplein aangebracht, waarbij we de damwanden hebben getrild en de ankers hebben geboord. Hierbij hebben we het asfalt in tact kunnen laten. Dankzij een strakke planning was de weg om 06.00 uur weer geopend voor verkeer.

In het laatste weekend van oktober zullen we ankers afspannen en de deksloven en leuning aanbrengen. Daarna gaan de werkzaamheden door, maar zijn grote afsluitingen niet meer nodig. Als alles volgens plan verloopt, is de Arnhemse Rijnkade in 2025 weer helemaal klaar voor de toekomst.


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.