Sleutels Portlantis overhandigd

de werekd mooier maken
Alle Berichten

Vandaag ontving Havenbedrijf Rotterdam en in het bijzijn van ontwikkelpartner EIC Mainport Rotterdam, symbolisch de sleutels van Van der Ven van het nieuwe ervaringscentrum Portlantis. Architect Winy Maas (MVRDV) en tentoonstellingsontwerper Herman Kossmann van ontwerpbureau Kossmanndejong waren bij dit feestelijke moment aanwezig. Ook kregen 20 havenfans uit de regio een voorproefje tijdens een rondleiding door het nog in te richten gebouw.

Contractmanager Andr√© Riethoff nam namens het Havenbedrijf de symbolische sleutel in ontvangst van Mark van Heezik, projectleider van Van der Ven. De symbolische sleutel had de vorm van een steeksleutel. Onze werkzaamheden zitten er bijna op. Met de oplevering van het pand start dan de volgende fase in de ontwikkeling: de realisatie van de expositie. 

Het gebouw is voorzien van een atrium, expositieruimtes, kantoren, vergaderruimten, horeca en een panorama dakterras. Elke verdieping is vierkant en heeft een panorama-gevel met een specifiek uitzicht dat aansluit bij de functie en het verhaal dat op de betreffende verdieping verteld wordt.

Portlantis neemt bezoekers straks mee op een enerverende reis door het haven- en industriegebied van Rotterdam. Het state-of-the art ervaringscentrum wordt gebouwd langs de buitenste rand van Maasvlakte 2 tegen het duin aan. Het wordt geen alledaags bezoekerscentrum, maar een plek vol verwondering en interactie waar jong en ouder ontdekken wat de haven is, doet, betekent voor ons dagelijks leven, en hoe het de toekomst in transformeert. Portlantis gaat in het voorjaar van 2025 open voor publiek


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.