Bouwteam voor Keersluis Gouda

de werekd mooier maken
Alle Berichten

Op 26 februari 2024 ondertekende Van der Ven met hoogheemraad Bas Knapp de bouwteamovereenkomst voor het vernieuwen en herstellen van de Keersluis in Gouda. Een mooi uitdagend project waarbij we onze expertise in zowel waterbeheersing als historisch erfgoed goed kunnen inzetten!

Via de Keersluis gaat het water van het boezemgemaal naar de Hollandsche IJssel. Bij een hoge waterstand in de Hollandsche IJssel houdt de sluis het water tegen en zorgt dan voor bescherming. Het hele gebouwencomplex is een beschermd Rijksmonument. Dit maakt het een uitdagend en bijzonder project. Bij het herstellen en vernieuwen moeten we rekening houden met de Rijksmonumentstatus van de sluis, maar ook met de eisen van de huidige tijd.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het herstellen van de scheuren in het beton. Dit beton uit 1931 is aan onderhoud toe. Ook vervangen we houten kwelschermen die kwelwater tegenhouden en plaatsen we nieuwe sluisdeuren. Het definitief ontwerp zal eind 2024 klaar zijn, en de uitvoering start naar verwachting begin 2026.

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.