Het nieuwe entreegebouw van forteiland GeoFort in Herwijnen wordt door Van der Ven gebouwd. Het populaire fort, uitgeroepen tot beste kindermuseum ter wereld, is tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor publiek.

Het gaat goed met GeoFort. Het museumbezoek groeit flink en daarom is er behoefte aan een nieuw entreegebouw. Middels een architectenwedstrijd kwam een ontwerp naar voren dat voldeed aan de wens om het nieuwe gebouw dezelfde uitstraling te geven als de bestaande bebouwing. Op uitnodiging heeft Van der Ven het ontwerp aanbesteed. Het was de winnende inschrijving. Het nieuwe entreegebouw sluit aan op de voormalige kazernen en ligt in het centrum van het forteiland. Het is de spil in alle verkeersstromen.

Fort in gebruik houden
Eén van de grootste uitdagingen is het te allen tijde in gebruik houden van het fort tijdens de werkzaamheden. Bouwtechnisch is de dakconstructie met begroeiing dé blikvanger van het gebouw. Van der Ven zorgt voor de hoogste kwaliteit met een gedetailleerde uitvoering. Het zijn juist deze ingrediënten waarmee de aannemer zich graag profileert en onderscheidend is. In het authentieke gebouw komen de kassa’s en is er ruimte voor horeca-activiteiten. Het entreegebouw is de startlocatie van de GeoExperience. De entreehal is daarmee een voorproefje van wat komen gaat, dankzij de verfijnde en 'spannende' vormgeving. Het verleidt de bezoeker de attractie te bezoeken.

De werkzaamheden gaan begin december 2017 van start.

Meer informatie over GeoFort grensverleggend 
Ontwerp negen graden architectuur