Uitvoeringsovereenkomst getekend

de werekd mooier maken
Alle Berichten

In opdracht van Dunea gaat de combinatie Van der Ven / Kumpen N.V. de reconstructie van Bergambachtleiding-1 (BAL-1) ter plaatse van Westergouwe uitvoeren. De aannemingsovereenkomst voor dit uitdagende project is nu getekend. De realisatie gaat vanaf september beginnen!

De volgende fase

Na het succesvol afronden van de bouwteamfase gaan we naar de volgende fase: de realisatiefase. Hiervoor is op 28 juni de aannemingsovereenkomst door de directeuren Huibert van der Ven jr., Gert-Jan Merkx en Wim Drossaert (Dunea) getekend. Ook hebben we de aannemingsovereenkomst voor optionele werkzaamheden in opdracht van projectbureau Westergouwe ondertekend.

Wat gaat er gebeuren?

Een deel van de leiding komt in de toekomst onder de Westergouweplas te liggen. Omdat de leiding daarna moeilijker bereikbaar is wordt uit voorzorg een relining aangebracht. Dit is een extra buis binnen de bestaande leiding. Hiermee is de leiding klaar voor de toekomst. Daarnaast wordt de leiding bij twee sloten in de woonwijk verlegd en dieper de bodem in geplaatst.

De uitdaging

De BAL-1 is één van de twee transportleidingen dat voorgezuiverd rivierwater vanuit Bergambacht naar de duinen transporteert. Om natuurschade in het duingebied te voorkomen moeten alle werkzaamheden aan de leiding in een periode van 8 weken in het najaar worden  uitgevoerd. De leiding mag dus maar 8 weken buiten bedrijf zijn, dit vraagt om een strakke planning voor de werkzaamheden. 

Wanneer?

De uitvoering van dit project start in september. De afronding van dit project zal eind van het jaar plaatsvinden.

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.