de wereld mooier maken
Alle Berichten

In opdracht van Hoogheemraadschap van Rijnland realiseert combinatie Van der Ven – RWB  de uitbreiding van AWZI Nieuwe Wetering. Op donderdag 20 januari is de kegelvloer van de nieuwe nabezinktank gestort.

Vergoten capaciteit

Voor de uitbreiding realiseren we een anaerobe tank, nieuwe terreinleidingen, een nieuw ontvangstwerk en een tweede nabezinktank. Ook wordt de gehele bestaande installatie, zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch gerenoveerd. De capaciteit wordt hiermee met ruim 40% vergroot. Hierdoor ontstaat er een zuiveringscapaciteit van 1150 m3 per uur. Zo is de AWZI weer klaar om de komende 15 jaar het afvalwater van huishoudens en bedrijven te zuiveren!

Een nieuwe nabezinktank

Op donderdag 20 januari is de vloer van de nieuwe nabezinktank gestort. De kegelvloer heeft een diameter van 36 meter en is tussen de 55 en 35 centimeter dik. Voor de kegelvloer is ca. 400 m3 beton gestort en ca. 50 ton wapening gebruikt! Deze werkzaamheden zijn in beeld gebracht. Bekijk de foto’s hieronder.

De nabezinktank is de laatst fase van het zuiveringsproces. In de nabezinktank wordt het water en slib gescheiden door middel van zwaartekracht. Het slib bezinkt naar de bodem van de tank en het gezuiverde water gaat naar terug naar de natuur.


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Voer een bedrijf in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.