de wereld mooier maken
Alle Berichten

In opdracht van Dunea Duin en Water heeft Van der Ven een nieuwe spoelwaterverwerking in Scheveningen gerealiseerd. Het project is nu afgerond en de spoelwaterverwerking is klaar voor gebruik.  

Wat is de spoelwaterbehandeling?

Spoelwaterbehandeling hoort niet bij het hoofdproces van de drinkwaterbereiding; het is een secundair proces. Spoelwater komt vrij als de snelfilters met lucht en water worden schoongespoeld. De spoelwaterverwerking zorgt ervoor dat spoelwater weer geschikt wordt gemaakt voor hergebruik in het zuiveringsproces. 

De nieuwe spoelwaterverwerking

In het verleden werd het spoelwater direct afgevoerd op de spoelplassen. Omdat dit gebied inmiddels onderdeel uitmaakt van Natura2000 moest dit proces anders. Daarom heeft Van der Ven samen met Dunea het proces van de spoelwaterbehandeling verbeterd. Zo wordt het spoelwater niet meer direct afgevoerd op de spoelplassen, maar ondergaat het eerste bezinkproces in de nieuwe buffer. Vervolgens wordt het spoelwater overgepompt naar de vlokvormer voor de laatste bezinking. Met trots kunnen we zeggen dat het systeem uitstekend werkt. Het spoelwater dat de vlokvormer uiteindelijk verlaat is al zeer schoon en helder en kan vervolgens afgevoerd worden op de nieuwe spoelplassen.

Terug aan de natuur

De voormalige spoelwaterplassen en het omliggende duingebied hebben wij opgeschoond en ontdaan van overbodige infrastructuur. Hiermee hebben we nieuwe robuuste natuur gecreëerd, ontstaat er nieuw duingrasland en is er ruimte voor nog meer biodiversiteit gekomen. We hebben het gebied teruggegeven aan de natuur. 

De wereld mooier maken

We zijn trots dat wij samen met Dunea hebben gewerkt aan deze nieuwe spoelwaterverwerking. Het proces van de spoelwaterbehandeling is nu aanzienlijk verbeterd en we hebben het gebied weer teruggegeven aan de natuur. De wereld is weer een stukje mooier gemaakt!

Projectvideo

Het eindresultaat van het project is mooi in beeld gebracht. Bekijk de video en loop mee met Lisa (Van der Ven) en Sandra (Dunea) over het project. Ook is in deze video het nieuwe proces duidelijk in beeld gebracht met een animatie. Bekijk de video hieronder.

 

Bekijk het projectfotoboek 

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.