Raamovereenkomst gemalen

de werekd mooier maken
Alle Berichten

Afvalwaterzuiveraar Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) is gestart met een achtjarige samenwerking met nieuwe contractpartners voor de vernieuwing en groot onderhoudswerk van Limburgse afvalwaterzuiveringsingsinstallaties, leidingennetwerk en rioolgemalen. Na vier jaar ervaringen met de aanpak om in een vroeg stadium samen te werkean binnen projecten én projectoverstijgend kennis te delen, is ervoor gekozen om deze succesvolle aanpak verder door te zetten.

Combinatie Van der Ven – REMONDIS Smart infra is de komende jaren, samen met GW Leidingtechniek BV en Modderkolk projects & maintenance B.V. verantwoordelijk voor het onderhoud aan de rioolgemalen van Waterschapsbedrijf Limburg.

Aftrap VERDYGO®-zuivering weert

Voor de aftrap van de nieuwe samenwerking kwamen de partners samen in Weert, waar WBL haar eerste rioolwaterzuiveringsinstallatie volgens het met partners in-huis ontwikkelde Verdygo®-concept heeft gebouwd. Dit modulaire concept voor het bouwen van rioolwaterzuiveringsinstallaties is flexibel, gestandaardiseerd in stapgrootte en een goede basis voor de ontwikkelingen op het gebied van circulariteit. Met een formeel tekenmoment, gevolgd door een intensief afstemmingsoverleg startte de nieuwe samenwerking.

Versnelling door intensieve kennisdeling

De samenwerking is bij WBL inmiddels beproefd. Door intensieve kennisdeling, met coaching en opleiding wordt programmatisch samenwerken mogelijk gemaakt. Dat betekent kijken naar het integrale portfolio in plaats van alles project voor project op te pakken. Dit alles gebeurt hoofdzakelijk door het werken in bouwteams.

Het accent ligt op projectoverschrijdend leren, gezamenlijk groeien en tot standaardiseringen te komen, bijvoorbeeld in gezamenlijk veiligheidsgedrag. Geleerde lessen uit eerdere relevante samenwerkingen van WBL, zoals de ontwikkeling en bouw van Verdygo® in de afgelopen vier jaar, worden hierin meegenomen.