Alle Berichten

Portlantis is de naam van het nieuwe havenervaringscentrum van de Rotterdamse haven. Dat werd op 5 juni bekend gemaakt tijdens de officiële start van de bouw.  Portlantis volgt eind 2024 met een breder en rijker aanbod informatiecentrum FutureLand op. 

Inmiddels is Van der Ven begonnen met de bouw van Portlantis. Momenteel werken we aan de staalconstructie en gaat het gebouw al de hoogte in. De verwachting is dat het in de loop van 2024 de deuren opent. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni is het mogelijk om een uniek kijkje achter de schermen te nemen op de bouwlocatie. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via futureland.nl

Het nieuwe, moderne ontwerp biedt niet alleen ruimte aan een permanente expositie gericht op de verschillende publieksgroepen waaronder het onderwijs, maar beschikt ook over kantoorruimten, conferentie- en vergaderfaciliteiten, een shop en horeca. Vanaf het grote panorama-dakterras heb je rondom uitzicht op de omliggende havenactiviteiten en kijk je uit over zee. Het nieuwe gebouw krijgt een eigen windmolen en zonnepanelen. Ook de inrichting van de ruimte rondom het gebouw is onderdeel van de bouw: er worden wegen, voetpaden, parkeerplaatsen, een evenementenplein en een buitentribune aangelegd.

 

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.