de wereld mooier maken
Alle Berichten

De rijksmonumentale Doeverensche Sluis is bijna weer in originele staat! Inmiddels hebben we het metselwerk met de bijhorende natuursteen elementen gerestaureerd, alle ijzerwerken geconserveerd en de houten sluisdeuren geplaatst. Het resultaat mag er zijn!

Authentieke sluisdeuren

De sluisdeuren zijn in het verleden verwijderd. Voor de restauratie hebben we nieuwe houten sluisdeuren teruggebracht volgens het oorspronkelijke ontwerp. De gebruikte sluisdeuren zijn authentiek, want deze worden al 200 jaar op dezelfde manier gebouwd! Het plaatsen van de deuren was een uitdagende klus door de krappe werkruimte. Uiteindelijk zijn beide deuren onbeschadigd op de juiste plek gearriveerd!

De eikenhoutenvloer van de sluis was na ruim 200 jaar in dusdanig goede staat dat de originele taatsspot gebruikt kon worden om de sluisdeuren in te plaatsen. De werkzaamheden zijn mooi in beeld gebracht, bekijk de foto’s hieronder.

Terug naar de originele staat

De werkzaamheden zijn bijna klaar. De komende tijd gaan we aan de slag met de afrondende werkzaamheden en wordt de brug met de 100 jaar oude leuningen over de sluis geplaatst. De oorspronkelijke gesmede stalen leuningen zijn volledig hersteld en authentiek aangegoten met lood.

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.