Er wordt hard gewerkt op de oostelijke vestingwallen in Muiden. Alle damwanden zijn voorzien van een deksloof en prefab elementen van het houten voorhangschort liggen in onze timmerwerkplaats in Brakel klaar om naar Muiden vervoerd te worden. Het houten voorhangschort geeft straks een mooiere en authentieke uitstraling aan de oever.

De grondaanvulling op de zuidelijke wal is bijna gereed. De strakke contouren van de zuidelijke wal zijn al goed zichtbaar. Ook de noordelijke wal krijgt een steeds strakkere vorm. Hier zijn we nog druk bezig met de grondaanvulling en passen we grondwapening toe voor extra stevigheid.

Het inrichten van de wallen staat komende tijd centraal. In totaal worden 41 trappen geplaatst. De eerste trappen al zijn aangebracht. Ook de eerste contouren van de wandelpaden worden zichtbaar en binnenkort wordt het gras op enkele plaatsen aangebracht. Een bijzonder moment is het plaatsen van een gerestaureerd kanon op de herstelde vestingwallen. Het kanon gaat deel uitmaken van een belevingsroute die over de vestingwallen leidt.

Wil je het herstel van de vestingwallen op de voet volgen? Volg het project dan in de BouwApp