de wereld mooier maken
Alle Berichten

Gemeente Aalsmeer heeft aannemerscombinatie Martens en Van Oord en Van der Ven de opdracht gegund om de recreatieve aantrekkelijkheid van het Waterfront in Aalsmeer te vergroten. Op vrijdag 28 februari is het contract ondertekend voor de uitvoering van dit project. Nu het contract is getekend, kunnen de voorbereidende werkzaamheden starten.

Met het project ‘Waterfront Aalsmeer’ geeft de gemeente Aalsmeer invulling aan haar ambitie om Aalsmeer ‘een gezicht aan het water’ te geven. De gemeente heeft als doelstelling om de publieke toegankelijkheid, alsmede de recreatieve aantrekkelijkheid van het gebied te vergroten. Om deze doelstelling te verwezenlijken, realiseren we een aantrekkelijke wandelboulevard langs het water, vergroten we het aanwezige strand en de pier en worden diverse voorzieningen in het gebied gerealiseerd. Daarnaast zullen we de waterkering aanpassen ten behoeve van het verlengen van de levensduur en het verminderen van het opspattende water.

Het project is tot stand gekomen in een uitgebreid participatietraject. Inwoners en ondernemers zijn vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen. Wij gaan hierop voortborduren. Om overlast na oplevering van het project Waterfront te voorkomen, organiseert onze omgevingsmanager in samenwerking met Buurtwerk een participatietraject. Het doel van dit traject is het realiseren van een jongerenontmoetingsplaats binnen het project Waterfront Aalsmeer dat voldoet aan de wensen en eisen van jongeren.

De uitvoerende werkzaamheden zullen tussen oktober 2020  en maart 2021 plaatsvinden. Wilt u meer weten over het project? Kijk dan op www.aalsmeerwaterfront.nl.


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Voer een bedrijf in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een vraag in