Plaatsen 170 tons gemaalput

de werekd mooier maken
Alle Berichten

In opdracht van Gemeente Tilburg heeft Van der Ven, in combinatie met K-Boringen, de realisatie van de Blauwe Ader in de Enschotsestraat uitgevoerd. Op 6 september is de gemaalput geplaatst. Na de realisatie van het gemaal is het project klaar en dit deel van de Blauwe Ader klaar voor gebruik! 

Betonnen gemaalput

De betonnen gemaalput bestaat uit 5 elementen is totaal 9,5 meter hoog en weegt 170 ton. De put is door Martens beton in de fabriek gemaakt. Vervolgens is deze op 6 september ’s ochtends vroeg van Oosterhout naar Tilburg met speciaal transport vervoerd. De plaatsing van de betonnen gemaalput is in beeld gebracht. Bekijk de video hieronder.

Het transporteren en plaatsen van de put was een echte uitdaging! Uiteindelijk is de put op de juiste plek gearriveerd! 

Martijn Struijk, Technisch Manager 

 

Aanleg Blauwe Ader

We hebben doormiddel van een gesloten frontboring dit deel van de Blauwe Ader aangelegd. De boring had een lengte van 1,2 kilometer en een inwendige diameter van 1,6 meter. Het gemaal wordt straks aangesloten op de Blauwe Ader en gaat ervoor zorgen dat het hemelwater snel wordt afgevoerd naar het Wilhelminakanaal. Bij het kanaal gaan we een gereguleerde overstortconstructie realiseren.

De Blauwe Ader is een soort gracht onder de stad.

Het project is onderdeel van het Tilburgs Deltaplan, De Blauwe Ader. Dit is een stelsel van leidingen die overtollig regenwater snel afvoeren. Met de aanleg van De Blauwe Ader zijn ondergelopen straten na een hevige regenbui verleden tijd.


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.