Feestelijke opening

de werekd mooier maken
Alle Berichten

In opdracht van Hoogheemraadschap van Rijnland heeft combinatie Van der Ven – RWB de renovatie en uitbreiding van de afvalwaterzuivering Nieuwe Wetering gerealiseerd. De werkzaamheden zijn nu afgerond en de AWZI is klaar voor de toekomst!

Capaciteit met 40% vergroot

De uitbreiding was nodig omdat de capaciteit van awzi Nieuwe Wetering onvoldoende was om de toename van afvalstromen in de toekomst te verwerken. Voor de uitbereiding hebben we een anaerobe tank, nieuwe terreinleidingen, een nieuw ontvangstwerk en een tweede nabezinktank gerealiseerd. De capaciteit is met ruim 40% vergroot waardoor de zuivering nu een capaciteit heeft van 1150 m3 per uur. 

Daarnaast hebben we de gehele bestaande installatie, zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch gerenoveerd. De zuivering kan er de aankomende 15 jaar zonder groot onderhoud weer tegenaan!

Feestelijke opening

Op 20 april was de feestelijke oplevering. Hoogheemraad Bas Knapp en directeur Huibert Van der Ven (van der Ven) en Emiel Nijhuis (RWB) openden de zuivering officieel met een druk op de knop. De afvalwaterzuivering Nieuwe Wetering is nu klaar voor de toekomst en kan de groeiende afvalstromen in de regio verwerken.

Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.