Onze natuur is kwetsbaar. Des te belangrijker dat we er zorgvuldig mee omgaan en zorgen voor een optimaal leefbaar klimaat voor dier, mens en omgeving. Van der Ven voelt zich bijzonder thuis in de discipline ‘natuur en recreatie’. Onder andere door onze inspanningen binnen het project ‘Ruimte voor de rivier’, waarbij we bijdragen aan een veiliger en mooier rivierengebied. Termen die zich hierbij aandienen zijn cultuurtechniek, gebiedsinrichting en inrichtingselementen.

Iedere oplossing is uniek

Onze activiteiten op het gebied van natuurtechnische werken zijn zeer divers: denk daarbij aan het herstellen van natte duinvalleien, natuurontwikkeling zoals het omzetten van agrarisch land naar natuurgebied, de aanleg en inrichting van watergangen, de aanleg en onderhoud van natuurgebieden, natuurvriendelijke oevers en beplanting. Maar ook de aanleg en onderhoud van parken, plantsoenen en begraafplaatsen. 

Wat onze projecten kenmerkt is dat we ze stuk voor stuk aanpakken met de nodige zorgvuldigheid. Vanuit onze passie voor de natuur, ons vakmanschap en jarenlange ervaring, gecombineerd met de beschikbare specifieke machines en materialen, weten we telkens weer tot unieke oplossingen te komen.

Voortdurend in ontwikkeling

De natuurtechniek evolueert voortdurend: nieuwe aandachtspunten dienen zich regelmatig aan, aangepaste methodes zien het licht en de uitvoeringswijzen blijven in ontwikkeling. Van der Ven is graag onderdeel van die ontwikkeling en ziet het als uitdaging om nieuwe zienswijzen en technieken te ontwikkelen en te volgen in haar oplossingen. We werken graag samen met u aan een optimaal leefklimaat voor dier, plant en mens.

Voorbeeldprojecten

In de afgelopen jaren hebben we op het gebied van natuur en recreatie veel projecten gerealiseerd. Overtuig uzelf en klik op onderstaande link. Daar ziet u een overzicht van gerealiseerde en onder handen zijnde projecten waar ‘natuur en recreatie’ onderdeel van is.

Bekijk de projecten