Vrouwe van Rijnsburgerbrug Delft
Op een historische locatie in de binnenstad van Delft, vlak naast de Nieuwe Kerk, hebben we deze schilderachtige voetgangers-brug gereconstrueerd. De Vrouwe van Rijnsburgerbrug is een bakstenen gewelfbrug. Het gewelf heeft de vorm van een korfboog, met aan beide einden een eveneens gemetselde toog van natuursteenblokken (Namense steen).

Risicomijdende uitvoeringsmethode
Van der Ven was zich ter degen bewust van de monumentale en maatschappelijke waarde van de brug. Daarom werd gekozen voor een risicomijdende uitvoeringsmethode. Een gedeelte van de restauratie werd vanaf het water uitgevoerd.

De werkzaamheden bestonden onder andere uit: het herstellen van metsel- en voegwerk, het verwijderen, aanbrengen en herstellen van het metselwerk van de boog en het herstellen en lijmen van natuurstenen elementen. Maar ook het verwijderen, aanbrengen en herstellen van de gietijzeren brugleuningen en uiteindelijk het aanbrengen van authentieke bestratingen. Al met al een ambachtelijk project dat door onze vakmensen als een uitzonderlijke uitdaging werd gezien.

Rijksmonument
Het groot onderhoud en de restauratie aan dit prachtige rijksmonument is medio 2012 naar alle tevredenheid uitgevoerd.