Wie in de omgeving van Houten een kano bezit kan genieten van een nieuwe route door het polderlandschap van Blokhoven, ten zuiden van het dorpje Schalkwijk. De route is op 19 april geopend door de Gedeputeerde van Provincie Utrecht

Fase 2 van de realisatie van de Recreatieve Routes Blokhoven startte in maart. Van der Ven heeft in de zomer van 2017 reeds het grondwerk verricht aan de kanoroute door de polder. Het betrof het verbreden van de watergangen. In goed overleg met de gemeente Houten is tijdig besloten het werk in twee fasen uit te voeren. “De huidige markt voorziet helaas in lange levertijden van materialen. De betonpalen die we nodig hadden voor het afronden van onze werkzaamheden konden pas in week 8 geleverd worden. Door dit transparant met onze opdrachtgever te bespreken en ook alternatieven voor te stellen, zijn meerkosten voorkomen”, vertelt bedrijfsleider Cees van Oord.

Bruggen en duiker

Van der Ven realiseerde twee verkeersbruggen, een brug voor fietsers en voetgangers en een hangduiker. De duiker is uiteraard breed genoeg om kanovaarders doorheen te laten gaan. De werkzaamheden in deze periode vragen erom goed rekening te houden met ecologische omstandigheden. Als ervaren aannemer is deze opdracht wel toevertrouwd aan Van der Ven.