Park Zestienhoven
De nieuwe wijk Zestienhoven wordt ook wel ‘Rotterdams Buiten’ genoemd. Om die typering nog meer te benadrukken heeft de gemeente Rotterdam de opdracht gegeven om het park in deze groene wijk te herinrichten.

Integrale oplossingen
Zeker ook vanwege het integrale karakter van dit mooie project, was het Van der Ven ‘op het lijf geschreven’ en hebben we deze herinrichting met volle overgave en deskundigheid uitgevoerd. De werkzaamheden waren zeer uiteenlopend van aard. Zoals het slopen van een brug en twee vlonders, het aanbrengen van 4 nieuwe bruggen en het verplaatsen van een  houten stuw. De cijfers spreken ook tot de verbeelding: 5.700 m2 bestaande verharding inclusief funderslagen verwijderd, 7.800 m2 nieuwe bestaande verharding aangelegd, waarvan een gedeelte een renovatie betrof. In totaal zijn 3.000 meter drainage en 200 meter greppels aangebracht. Tevens is er op grote schaal grondwerk uitgevoerd en is een oppervlakte van ca. 45.000 m2 opnieuw ingezaaid.

Geslaagde missie
Het eindresultaat is een nieuw volwaardig groen Park Zestienhoven waar na de oplevering in 2012 dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Missie geslaagd!