Jachthaven Heukelum
Heukelum is een karakteristiek vestingstadje aan de Linge. De wens van de bewoners en de gemeente bestond al langer om de haven een grondige opknapbeurt te laten ondergaan. Men was zicht bewust van de complexiteit van het project. In Van der Ven vond de gemeente een ervaren partner om dit met de benodigde zorgvuldigheid en expertise uit te laten voeren.

Aanlegsteigers
Met de gemeente en de jachthavenvereniging is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan, om het proces binnen de uitvoering van de herinrichting van de haven zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Van der Ven heeft naar eigen ontwerp de haven een geheel nieuw gezicht gegeven. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het verwijderen van de bestaande aanlegsteigers, het aanbrengen van stalen damwanden en het aanbrengen van diverse beton- en metselwerk. Ook werd een nieuw wandel- en fietspad aangelegd bij de haven en werden in en naar de haven toe, baggerwerkzaamheden uitgevoerd.

Jachthavenvereniging
Het resultaat mag er zijn: Heukelum is sinds de oplevering in 2010 weer een stukje mooier geworden en ook de jachthavenvereniging was uitermate tevreden met de nieuwe, moderne jachthaven.