Groenzone Zuid-Oost
Doelstelling van de gemeente Spijkenisse bij het project Groenzone was om een groene ontwikkeling van haar zuid-oostelijke buitengebied te verwezenlijken. Men wilde het gebied transformeren naar een recreatief en ecologisch hoogwaardig uitloopgebied. Van der Ven is de uitdaging aangegaan om dit te verwezenlijken.

Recreatief park
Na diverse onderzoeken en opstellen van innovatieve plannen, veranderde daarom het landschap tussen Spijkenisse en het Spui grotendeels van agrarisch gebied naar een recreatief park. Met diverse speel- en picknick-plaatsen, aanlegsteigers voor hengel- en kanosport en verschillende routes die aansluiten op de omgeving. Het landschap vormt nu een groen raamwerk waarbij de dijken-structuur en het polderlandschap gehandhaafd zijn gebleven.

De Uitwaaijer
De eerste werkzaamheden, het graven van een geheel nieuwe kreek werden opgestart in juli 2013. In 2014 werd dit innovatieve project met succes opgeleverd. De nieuwe naam voor dit nieuwe natuur- en recreatiegebied: "De Uitwaaijer“ is een verwijzing naar het lekker uitwaaien en het gebied is  tevens gelegen naast de wijk de Waayer.