Op 29 augustus 2019 hebben Directeur Leonie Dennenberg namens waterschap Vallei en Veluwe en Directeur Teun de Koning namens de Alliantie IJsseldijk Apeldoorns Kanaal het contract ondertekend voor de Verbetering IJsseldijk Apeldoorns Kanaal. Deze Dijkenbouwersalliantie bestaat uit Martens en Van Oord, Ballast Nedam en G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf en wordt in dit project ondersteund door Royal HaskoningDHV.

Dit Plan Design & Construct contract omvat het versterken van de IJsseldijk langs het 5e en 6e pand van het Apeldoorns Kanaal en is een project binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Om deze mijlpaal te bereiken hebben we een plezierige en intensieve concretiseringsfase doorlopen. In deze fase zette het projectteam de eerste stappen in een succesvolle samenwerking met opdrachtgever waarbij de Alliantie IJsseldijk Apeldoorns Kanaal samen met het team van opdrachtgever de scope heeft afgebakend. Daarnaast zijn de hoofdlijnen in het projectmanagementplan vastgelegd, is er een risicomanagementplan opgesteld en een plan uitgewerkt hoe wij omgaan met de maatwerklocaties langs de dijk.

Met de definitieve opdracht op zak, kunnen we nu officieel van start in de ontwerpfase.

Meer informatie over 'Verbeteren Ijsseldijk bij het Apeldoorns Kanaal' via deze link naar Waterschap Vallei en Veluwe.