Transferium Amsterdam Noord
Een architectonisch hoogstaand ontwerp van Benthem Crouwel Architects met succes vertalen naar een robuuste constructie van esthetisch hoge kwaliteit. Dat is de voornaamste reden waarom Van der Ven de gunning kreeg van de Gemeente Amsterdam om het prestigieuze Transferium in Amsterdam Noord te mogen bouwen.

P+R in optima forma
Het werk omvat in hoofdlijnen het realiseren van 2 busplatformen, 2 bus-perronoverkappingen, het realiseren van een grondkeren-de constructie en het inrichten van 2 parkeerterreinen met een totale capaciteit van ruim 450 auto's.

Bus-perronoverkappingen als grote blikvangers
De bus-perronoverkappingen zijn de grote blikvangers in het fraaie ontwerp. De bekleding en afwerking van het busstation bestaat uit vijf verschillende materiaaltypen: stalen kolommen, een volglazen luifelbeglazing, aluminium beplating, dakbedekking met vegetatieafwerking en stalen roosters. Een geïntegreerd geheel dat de beeldkwaliteit volledig ten goede komt.

Medio maart 2017 in gebruik
Eind 2016 zullen de werkzaamheden gereed zijn en medio maart 2017 zal het nieuwe transferium Amsterdam Noord in gebruik worden genomen. 

Persbericht; Van der Ven gaat prestigieus Transferium binnen Noord-Zuid lijn Amsterdam bouwen

Persbericht; Winnaar Metro En Tram Safety Award