Geschiedenis
Slot Loevestein is het beroemdste kasteel van Nederland. In het oerhollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, maar ook werd het Slot een verdedigingswerk in de Hollandse Waterlinie èn gebruikt als staatsgevangenis, met als bekendste gevangene Hugo de Groot, die Loevestein beroemd maakt door zijn spectaculaire ontsnapping in een boekenkist.

Rijksmuseum
Tegenwoordig is Slot Loevestein een rijksmuseum. Ideaal voor een dagje uit met gezin of collega’s, als feestlocatie, congreslocatie of voor een overnachting. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leert u over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen komt u meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kunt u de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Beleef het!

Beheer & onderhoud 
In opdracht van Slot Loevestein worden de calamiteiten, op deze bijzondere monumentale locatie in de Hollandse Waterlinie, de komende 5 jaar uitgevoerd door Van der Ven.