Van der Ven doet mee aan de Bommelerwaardse Waterweken die duren van 14 tot en 25 mei. Daarmee is het aannemingsbedrijf één van de 35 Bommelerwaardse organisaties die aandacht besteedt aan water. Dit ter bevordering van gezondheid.

Iedereen weet wel dat water drinken, zo’n 1,5 tot 2 liter per dag, goed voor je is. Maar doe je het ook trouw en regelmatig? Op werk kan “gauw nog even iets afmaken” je weghouden van de watercooler. Kinderen die uit school komen en meteen gaan buitenspelen, gamen of huiswerk maken, vergeten ook wel eens een dorstlessend glas weg te werken. Continue aandacht is essentieel.

Hard werken en dorst lessen
Het voorjaar heeft zich al van zijn zonnigste kant laten zien, dus onze medewerkers in het veld die werken aan de mooiste en meest technische constructies hebben de impact van hitte alweer goed ervaren. Hoewel de Bommelerwaardse Waterweken zich voornamelijk focussen op kinderen, wilde Van der Ven toch graag aansluiten bij het initiatief. Juist ook voor onze medewerkers is bewust bezig zijn met voldoende drinken bijzonder belangrijk.

Wist je dat...
...  je voor € 1,- een heel jaar kraanwater kunt drinken? Flessenwater is 150 tot 500 keer zo duur.

... water een uitstekende dorstlesser is zonder suiker, zoetstof, vet en kleurstoffen?

... water 0,0 calorieën bevat?

… water drinken goed is voor de hersenen en dat het de concentratie verbetert?

… een glas appelsap 4 suikerklontjes bevat?

 

Bewuster omgaan met water? Bekijk hier Waterschijf van vijf