De bouw van een gemaal was nog nooit zo smakelijk! Om te vieren dat de funderingspalen in de grond zitten op ons project Gemaal Noord-Linschoten, verzorgde Van der Ven op donderdag 28 juni een zeer geslaagde barbecue. 

De direct omwonenden, de directie en de opdrachtgever waren welkom op het evenement dat Van der Ven had georganiseerd. Samen genoten we van een drankje, het heerlijke weer en de smakelijke producten op de barbecue. Het project is daarmee goed onderweg.

Projectleider Cees van Oord licht toe waar we staan: "Nu de funderingspalen in de kuip gezet zijn is de volgende stap de wapening en bekisting realiseren, zodat het gedeelte onder het maaiveld afgerond kan worden. De behuizing, het gebouw boven het maaiveld, is volgens planning eind novemer gereed. Vervolgens starten we begin december met proefdraaien waarna het nieuwe Gemaal Noord-Linschoten aansluitend in gebruik genomen wordt. In februari zal het oude gemaal gesloopt gaan worden. Naar verwachting wordt het complete project maart 2019 opgeleverd."

Wat houdt het project in?

Het project houdt naast de nieuwbouw van het gemaal ook de sloop van het bestaande gemaal in. Daarnaast zijn baggerwerkzaamheden en optimalisatie van oevers onderdeel van de opdracht. De uitdaging is dat het te bouwen gemaal komt te liggen aan de Noord-Linschoterzandweg. Op deze weg is verkeer met een hoge aslast bij voorbaat verboden.