Een bouwplaats op waterstof, hoe mooi zou dat zijn! Van der Ven ziet het voor zich. Samen met De Waardenmakers uit ’s-Hertogenbosch wordt gewerkt om dit maatschappelijke initiatief naar een hoger niveau te tillen.

Waterstof is niet nieuw, belangrijke vraagstukken op dit moment zijn voornamelijk de productie van de waterstof, de opslag en de logistiek van waterstof door het land. Middels een bedrijfsanalyse zullen de mogelijkheden worden onderzocht om voertuigen, maar ook kranen om te laten bouwen naar waterstoftoepassingen om het uiteindelijke doel, volledige waterstoftransitie, te realiseren. Er vindt een uitgebreide analyse plaats rondom waterstof op de bouwplaats. Het doel van deze samenwerking is een investeringsplan zodat Van der Ven een van de koplopers op dit gebied wordt en haar doel kan gaan verwezenlijken.

Groot denken is belangrijk om verder te komen, soms is het noodzakelijk om klein te beginnen. Vanuit die gedachte ligt de focus niet alleen op de voertuigen, maar ook op kleiner gereedschap zoals aggregaten. Vanuit een klein begin kan uiteindelijk het grote doel worden behaald. Er zal een tijdlijn gemaakt worden om te kijken wanneer de techniek ver genoeg is om over te stappen op waterstof. Aan de hand van de tijdlijn kan Van der Ven stapsgewijs overgaan op het gebruik van waterstof en de CO2 uitstoot drastisch verminderen.