Van der Ven realiseerde in de gemeente Oud-Beijerland voor het project Poortwijk III een viertal bruggen, twee voor fietsers en voetgangers en twee voor autoverkeer. Om de betrokkenheid bij deze projecten te vergroten verzorgde Van der Ven gastlessen op OBS De Klinkert en de Sabine van Egmondschool. Want hoe werkt dat eigenlijk, dat bruggen bouwen?

Onze medewerkers Sebastiaan Doorn en Tobias Hollaar kregen een enthousiast onthaal door de drie klassen waar zij hun gastlessen verzorgden. “Het oorspronkelijk idee was om de scholieren uit te nodigen op de bouwlocatie, maar de weersomstandigheden waren daar lang niet altijd geschikt voor. Toen ontstond het idee om naar de scholen toe te gaan”, vertelt Sebastiaan. “Daar hebben we verteld welke werkzaamheden we uitvoeren en zijn we zelf bruggen gaan bouwen van papier.” Uiteraard gaat veiligheid voor alles en werden de kinderen in veiligheidshesjes gestoken en kregen ze een bouwhelm op het hoofd. Als aandenken kregen ze ook een miniatuur bouwhelmpje.

Brug van papier
Een brug bouwen is van een aantal factoren afhankelijk voor stevigheid. Een simpele overspanning is niet voldoende sterk, maar wat als je het papier nou eens oprolt? Of driehoeken creëert door reepje voor reepje te vouwen? De kinderen zetten de tanden in deze uitdaging en verbaasden onze medewerkers met hun inventiviteit. Uiteraard gaven alle groepjes van leerlingen hun creatie een naam. Daarna was het tijd om te testen wat de draagkracht van de kunstwerken was. Van der Ven en de schoolkinderen kijken terug op een geslaagde ochtend. Leuk detail was dat de presentatie aansloot op het thema Bouwen dat net al door de klas van OBS De Klinkert werd behandeld.

VLOG van de DAG!