Van der Ven werkt in de Velperwaard aan de aanleg van kunstwerken. Opdrachtgever Natuurmonumenten realiseert hier een natuurgebied.

Het genoemde gebied is een uiterwaard van de IJssel, gelegen tussen Velp en Rheeden. Van der Ven voert per februari 2018 werkzaamheden uit zoals het aanleggen van betonnen duikers en een houten damwand. Het project heeft als focus het realiseren van een natuurgebied/waterberging.

Klimaatbuffer
De werkzaamheden zijn initiatieven die passen in de koers van het Rivierklimaatpark IJsselpoort. Hierin zetten verschillende partijen zich samen in om in de uiterwaarden van de IJssel, tussen de IJsselkop en Doesburg, een klimaatbuffer te realiseren. Daar kan het water langer vastgehouden worden, is er plek voor planten en dieren en vinden mensen verkoeling. Het Rivierklimaatpark IJsselpoort is een samenwerking van Natuurmonumenten met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincie Gelderland, waterschap Rijn en IJssel, Rijkswaterstaat Oost-Nederland en de gemeenten Arnhem, Duiven, Rheden, Westervoort en Zevenaar.

Van der Ven is verantwoordelijk voor de aanleg van kunstwerken in de Velperwaard in opdracht van J. den Boer B.V. Meer informatie over de Velperwaarden is te vinden via Natuurmonumenten.nl.